تازه ها

طبقه بندی موضوعی

طرز تهیه شیره انگور در منزل

چهارشنبه, ۲۵ شهریور ۱۳۹۴، ۰۷:۰۳ ق.ظ

شیره انگور

چه موادی لازم داریم؟

انگور
خاک سفید

چطوری درست کنیم؟

ابتدا انگورها را بشویید و آنها را له کرده و آب شان را بگیرید؛ سپس خاک سفید به آن اضافه کنید.

خاک سفید چیست؟
خاک سفید، خاکی است با ترکیب بالای املاح معدنی که در عطاری ها فروخته می شود. این نوع خاک در روستاهای اطراف ملایر استان همدان به مقدار زیاد یافت می شود.

خاک سفید را معمولا زیر آفتاب یا روی بخاری حرارت می دهند، سپس به آب انگور اضافه می کنند، چون خاک حرارت ندیده باعث گل آلود شدن آب انگور می شود.

در ضمن ممکن است اگر خاک سفید به انگورهای له شده اضافه نکنید، در موقع جوشاندن، آب انگور ترش شود.

آب انگوری که به آن خاک سفید اضافه کرده اید را یک شب نگه دارید، سپس به وسیله پارچه نازکی، آن را صاف کرده و خاک را از آن جدا کنید.
پس از آن آب انگور جدا شده از خاک را بعد از 2 ساعت بجوشانید.

تولیدکنندگان شیره سنتی معتقدند اگر آب انگور جدا شده از خاک سفید را از اول در ظرف های بزرگ رویی بریزند و بجوشانند، آب انگور زودتر قوام می آید و زودتر به مرحله کشدار شدن می رسد، در حالی که رنگ قهوه ای روشن و شفاف خواهد داشت اما اگر آب انگور جدا شده از خاک سفید را از اول در دیگ های مسی بریزند و در آنها بجوشانند، زمان بیشتری طول می کشد تا آب انگور قوام بیاید و کشدار شود و در نتیجه به خاطر جوشیدن زیاد، تیره رنگ است و محصول نهایی هم سفت تر خواهد بود.

نکته 1:
شیره انگور ملایر، سفت و رنگ آن قهوه ای خیلی روشن است.
شیره انگور همدان شل تر، شیرین تر و پررنگ تر از شیره ملایر است.
شیره اردبیل شل تر و پررنگ تر از شیره همدان است.
شیره خرما هم، که به رنگ قهوه ای سوخته است و معمولا از شیره انگور اردبیل شل تر است.

نکته 2: شیره ای که در بازار به نام شیره کشمش عرضه می شود، در واقع همان شیره انگور است، ولی چون آذری زبان ها به انگور عسگری، کشمش می گویند، روی قوطی این نوع شیره به جای شیره انگور، شیره کشمش نوشته شده است.

طرز تهیه شیره انگور در خانه:

انگورها را در قابلمه ای له کرده و از صافی رد کنید و آب آن را جدا کنید. سپس آب انگور را روی حرارت بگذارید تا آب تبخیر شده و مایه ای به دست آید که نه خیلی سفت است و نه خیلی شل. به این مایه شیره انگور گفته می شود که می توان برای صبحانه با کره و یا ارده مصرف شود که خواص بیشماری دارد.
منبع: http://kadbanoo.net 

این لینک را هم ببینید

نظرات  (۱)

۰۱ تیر ۹۵ ، ۱۴:۲۰ سیدجعفرکاظمی
شماکه مردم راراهنمائی میکنید لطفا اضافه کنید که تا دوسوم آب انگور تبخیر نشود الکل دارد ونجس است پس باید بقدری به جوشاندن ادامه دهند تا یک سوم آب انگور بماند وشیره خوشمزه بشود.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی